Сръбската суперзвезда Новак Джокович сподели целта си до края на сезона

...
Сръбската суперзвезда Новак Джокович сподели целта си до края на сезона
Коментари Харесай

Джокович: Целта ми е отново да бъда първи в света

 Григор Димитров завърши с Пекин, загуби от 55-ия в света Душан Лайович
Сръбската суперзвезда Новак Джокович сподели задачата си до края на сезона - да оглави международната класация. В момента Джокера изостава с малко над 1000 точки от водача в годишната АТР класация Рафаел Надал.

" В последните три месеца изиграх доста мачове. Нямах време за отмора след Откритото състезание на Съединени американски щати. Laver Cup също беше уморителен, въпреки че приказваме за ужасно преживяване. Целта ми е още веднъж да се завърна като №1 и се надявам да този престой в Белград да ми донесе шанс.

С оглед резултатите ми - в случай че ми бяхте споделили през месец май, че в този момент ще мога да се боря за първата позиция, евентуално нямаше да ви допускам. Нужно беше да съм толерантен - имах вяра, че ще се завърна към най-хубавата си игра. Оставям отворена опцията да вземам участие на шампионатите в Базел или Виена преди конкуренцията в Париж.

Към този миг ми се желае да видя по какъв начин ще се показва в Шанхай и с моя екип ще преценим какъв да бъде проектът ни. Лично аз желаех да играя първо в Пекин, с цел да имам късмет да стана №1 в Шанхай, само че с моя тим преценихме, че стратегически е по-добре да не вземам участие.

Сега мислим единствено за този сезон, по-късно ще гледаме към новия сезон. Ще отпътува за Шанхай в четвъртък. Имам нужната убеденост. Всеки сезон е ново предизвикателство. Сега съм друг състезател от преди три години. Дали е допустимо да печеля и четирите подред? Вярвам ли, че е допустимо да го повторя? Разбира, се че имам вяра - другояче нямаше да играя тенис ", сподели Джокович.

Самият Ноле сега е в Белград, където презарежда батериите. Той ще се завърне в игра за шампионата от сериите " Мастърс 1000 " в Шанхай от седми октомври.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР